[YARDIM] ITEM_EXT TBL si

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

OlimpiA

Kayıtlı Üye
Reaction score
0
Merhabalar ,

Veritabanında bir itemin kodunu değiştirmek durumunda kaldım. Şimdi de client tarafından item okunmadığı için oyun içerisinde inventoryde gözükmüyor.

İtemin oyun içerisinde gözükmesi için burada item_ext tbl ile item ve ui dosyasının nasıl ayarlamalıyım

Cevap: [YARDIM] ITEM_EXT TBL si

itemin son 3 hanesini değiştirdiysen sadece item org dan itemin hangi item extte olduğunu bul sonra item exti aç son 3 hanesi iteminin eski 3 hanesi olan satırı al değiştir yenisiyle.

itemin son 3 hanesinden öncekileri değiştirdiysen direk item org ustan değiştir.

Yardımınız için teşekkürler. Her 2sini denedim sadece son 3 hanesini değiştirdiğimde item_ext tblyi editlemek yeterli oldu yalnız tamamen ayrı kod verince yapamadım ve arada ki uyuşmazlığı halen anlamış değilim.

Örnekle açıklıyım ; Veritabanında bir weaponun tüm versiyonlarını silip yeni kodla tekrar ekleyip hem item.orgu hemde item_ext editlememe rağmen inventoryde gösteremiyorum.

itemin kodlarını değiştirip inventoryde görmen için clientin UI dosyası içerisinde bulunan dxt kodunuda yeni koduna göre uyarlaman lazım

örneğin atıyorum bu kod gold bar kodu olsun 13560000.. bu kod item_org_us.tbl içerisinde vardır. sen bu kodu databasede 12340000 diye değiştirdin tblde de aynı kodu göstermelisin. ayriyetten UI klasöründen görüntüleri çeker. bu görüntüler dxt uzantılı dosyalardır.

ilk örnekte verdiğim itemin örnek dxt kodu budur itemicon_1_3560_00_0 . UI klasöründeki item ikon kodunuda itemicon_1_2340_00_0 değişir isen sıkıntı kalmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt
Reklam
Reklam